söndag 3 april 2011

I går var jag hos min sötaste vän.... med den sötaste butik man kan tänka sig!!! =)



Hela hon och butik *Sött & Nött* i Limmared, utstrålar SÖTT, KÄRLEK, OMTANKE, VÄRME och en alldeles...alldeles...UNDERBAR atmosfär!!!! Bara det från att man öppnar dörren och möts av denna lilla söta skapelsen (Helen) blir man överlycklig!! Hela hon ser ut som en liten söt pralin.....som tagen direkt från en hylla!!....*Du är så fin min lilla pralin*.....=)




Redan innan man går in...möts man av en välkomnande atmosfär av fina skyltar, blommor,  vackra ord och en känsla av välkomnande!!! Vem kan motstå att gå in där??? Inte jag...=)






Som en liten dröm går hon runt där inne..pysslar, ändrar och donar!!! Säkert drömmer hon sig bort och mår bra ända in i själen genom att bara vistas där......Det mesta i butiken är skapat av henne...men även hennes lilla lika söta mor har ett finger med i spelet....Hon är en mästare på att sy, så ofta påbörjar hon en sömnad, som Helen sätter den sista *toughen* på. Det där lilla pricken över *i et*....som de säger!!



Ett ytterligare exempel på detta är henns ljuvligt målade trähus, som  hennes pappa och sambo Henke hjälper henne med att såga ut och som hon sedan målar till gudomligt fina skapelsr i olika färger....Kanelbullen ingår i min keramik *Unik kollektion*, men som hon naturligtvis inte kan låta bli att lägga ett finger på...ti-hi.... Och visst är den fiiiin ??!! =)




Själv köpte jag förutom en väska mm, hem en av dessa underbart fina, nymålade skyltar som jag ska ha på dörren hemma. Hon har verkligen en gudagåva med penseln denna tjejen!!! Man blir sååå glad av dem...

Gå gärna in på hennes blogg, för att köpa eller beställa något som ni är sugna på från butiken!! =)







Man kanske skulle ge bort en av dessa söta *ninisar* till påsk !?? Problemet är bara att man vill köpa alltihop..=)



Hon målar tavlor, skyltar, syr och gör om det mesta...Och hennes mamma syr kuddar, stickar *booties* och donar... Duktiga är bara förnamnet!! =)




De köper även in skyltar (som ovan), söta syskrin, zink torn, godisburkar mm som förgyller butiken till *tänderna*...Allt för att det ska bli en ljuvlig upplevelse då man går in i butiken!! =)





Dessa bakelser ingår oxå i min Unik kollektion serie, som hon har lagt sin egna tough på med att färglägga och lacka....




Ovan är ytterligare exempel på saker från Unik kollektion och som hon lagt ett finger på....Perfekta presenter att ge bort, ex med blomma, frukt eller godis i....=) 




Denna kudde har mamma Eva sytt och är sedan stämplad av fröken Helen....UNDERBAR!!




Med denna lilla ninis bild tackar jag först och främst *mor och dotter* för en härlig upplevelse i er butik i går. Man blir fylld av lycka när man går därifrån.....och intar ett leende på läpparna!! Gillar Er!! =)

Ett tips till alla är att göra ett besök först hos sött och nött (öppet tisdagar och lördagar) för att sedan fortsätta 10 min till Gällstad och deras *märkes outlet*...Vilken dag!!! =)

Fortsättningsvis vill jag tacka alla er som läser min blogg!! Dagarna rusar på i ett...och nu ligger fokus på vår modevisning som jag avslutar min textil akademi examen med!!

Självklart kommer jag ut med bilder efter det....men nu innan förblir det en liten hemlis som ni kanske förstår!! Jag kan säga så här mycket....det blir vitt som basfärg, men med mängder av färg!!! =)

VÅREN!!! Here I come!! =)

 Puss Å kram Malin

11 kommentarer:

Vintage House sa...

Så underbart roligt för dig med modevisning.
Har ju inte sett dig på evigheter och har ingen aning vad som pågår i ditt liv men hoppas att allt är bra med dig..
Själv knallar det på fast med mycket sjukdomar...
söt butik och ha en skön söndag
kram
sandra

Eva sa...

Tack själv...för ett trevligt besök!! Och välkommen åter! Du ger verkligen energi när du kommer. ..å tack för allt beröm!!
kramelikramkram

Gry sa...

Så koselig å se et blogginnlegg fra deg igjen! Kjempekoselig butikk med mange fine skilt og din Unik keramikk er så flott.

Ha det så fint!
Klem : )

vita drömmar och svarta tassar sa...

Eftersom vi bor så långt ifrån varandra,,,är det kul att se lite utflykter för jag trodde bara du sydde så fingrarna glödde,,,har du vägarna förbi titta gärna in på en fika....(kalori fri :)

Ha en skön dag
kram wivi

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken härlig butik!
Ha en underbar vecka!
Kram/Lena

Lina sa...

Åh så mysigt!! Lycka till på modevisningen!!!
Här råder full fart i trädgården!! Kram Kram

les filles de la colline sa...

I love it ! It's so cut and charming.

Nice blog

Mamma C sa...

Vilken butik, synd man inte bor närmare.
Kram Mamma C

Trädgårdsdrömmar sa...

Hej Malin!!!
Denna lilla butik är den finaste butiken som finns. Helen och hennes mamma är precis lika söta som allt annat vackert i butiken.
Vilka fina alster du skapat, och Helen hade målat dom så fint. Hon är verkligen en talang utöver det vanliga.
Hoppas att du och Sofia kan komma förbi här en sväng i sommar.
Kram
Carina

Alba Linea sa...

hi there malin! just want to say its allways so nice to see again some of your nice pictures! i love your blog very much. warm wishes and a happy and creative week! di

http://alba-linea.blogspot.com/

Smycken och Smulor sa...

Skulle gärna åka förbi nån dag för jag tycker också att Helen har ljuvliga ting. Brukar titta och njuta av bilderna på hennes blogg också. Underbara kreationer ni gjort av diverse material. Härligt med kreativitet!!! / Marie-Louise